Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

BSM sanatçıları Milas'ta

BSM sanatçıları Milas

Balıkesir Sanat Merkezi sanatçıları, bu kez 9-11 Mayıs tarihlerinde Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği'nin 3. Toplantısı için Milas'a gitti.

Balıkesir Sanat Merkezi sanatçıları, bu kez 9-11 Mayıs tarihlerinde Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği'nin 3. Toplantısı için Milas'a gitti.
Daha önce İzmir Kültür Sanat Merkezi'nin ev sahipliğinde İzmir'de birincisi, Fethiye Belediyesi'nin ev sahipliğinde ikincisi düzenlenen Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği'nin 3. Toplantısı Milas Belediyesi'nin ev sahipliğinde Milas'ta düzenlendi.
BSM dahil 23 tiyatronun katıldığı toplantı 2 gün sürdü. Yazarlığın derinlemesine öyküsünün, teknik bilgisinin ve hayatımızdaki öneminin konuşulduğu ve öğreti olarak sunulduğu dramatik yazarlık atölyesi ve tiyatroda, görmenin ve duymanın ekip olmaktaki ve oyunculuktaki önemini işleyen oyunculuk atölyelerinin yapıldığı ilk gün çok renkli geçti.
İlk günün akşamında birlik üyesi olan Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Tiyatrosunun "Kabzımal Cemile" adlı oyun sergilendi.
İkinci gün toplantının ilk oturum konusu çocuk tiyatrosunun disiplinler arası verileri doğru kullanmasın, bilimsel ve pedagojik yapılanmalarla estetik kaygıyı birleştirmesi gerekliliğinin ve her yaşa ayrı, doğru tiyatro yapılmasıydı. 2.Oturumda ise ve yerel yönetimlerin tiyatro politikalarının, kadrolaşmanın ve yöntemlerinin, bu konuda işbirliğinin öneminin, belediyelerin tiyatroyu araç olarak değil değer olarak görmesini için ortak bir tavrın ortaya konması gerekliliğinin vurgulandığı toplantının ardından akşam yapılan ödül töreninde katılımcı tiyatrolara ödüller dağıtıldı.
Balıkesir adına katılan BSM'nin Genel Sanat Yönetmeni Onur Ayan ve BSM'nin oyuncusu ve yazarı Dilşat Tutukoğlu da geceden kendilerine verilen plaket ile döndüler.
Katılımcıların misafir değil ev sahibi olmasını sağlayacak kadar samimi duruş gösteren Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat`a, Kültür Müdürü Ersin Yeniceli`ye, Karya Tiyatro/Mişti Sanat Yönetmeni Dağlar Uygur`a, Milas`ın tiyatro sevdalılarına ve yolları yakın edercesine buluşmaya gelen birliğin bütün topluluklarına teşekkür edilen toplantı hoş sohbetler ve hatıra fotoğraflarıyla son buldu.
Haber Merkezi


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli